Flow bistade

Placering af bistade

Det var super godt vejr i går, så jeg benyttede mig af det og fik sat mit stade op i haven. Jeg har fundet et sted nederst i vores have op ad et gammelt egetræ, som blev skåret kraftigt ned for nogle år siden og derfor ikke har en særlig stor krone.

Da mit Flow Hive har fødder, nøjedes jeg med at udlægge fire fliser, som giver fødderne et stabilt underlag at stå på. Stadet skal hælde 3° mod fronten, og de to indbyggede vaterpas hjælper til at gøre justeringen nem. Jeg har sørget for at det er let at komme rundt om stadet, da honningen tappes på den side, der vender mod nord.

Og hvordan skal åbningen så vende, og hvad med sol og vind? Jeg har placeret stadet, så åbningen er mod syd. Det giver mulighed for en morgensol og en del sol i løbet af dagen. Åbningen peger derudover væk fra haven, så bierne forholdsvist hurtigt tvinges op i højden. Den værste vestenvind skærmer egetræet for.

Flow Hive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *