Jeg hedder Lars og er meget begejstret for at dele min erfaring med Flow Hive. Jeg er Flow Certified Ambassador, medlem af bestyrelsen i Vejle Biavlerforening og har været biavler siden 2021. I haven herhjemme har vi udelukkende Flow Hives, så det er den erfaring, jeg prøver at dele ud af.
Hvis du ikke er bekendt med Flow Hive, er det en spændende opfindelse inden for biavl, som gør det lettere og mindre invasivt at høste honning fra dine bier.
Hvad er det?
Flow Hive er i bund og grund er opstablingsstade, hvor honningmagasinet bare er anderledes. Det er en af de ting, jeg er mest vild med: hvor let det er at bruge, når honningen skal høstes. Du behøver ikke at bære en bidragt, bruge bitømmer eller ryge bierne ud (og risikere honning med røgsmag 😉) for at høste honningen. I stedet drejer du simpelthen en lang nøgle, og honningen strømmer ud af bistadet og ned i et glas, en spand eller hvad du foretrækker (selv bruger jeg en spand). Det er så simpelt og effektivt.
En anden fordel ved Flow Hive er, at det reducerer forstyrrelserne for bierne. Traditionelle metoder til høst af honning kan være stressende for bierne, men når man tapper honningen her, kan bierne blive siddende og fortsætte deres arbejde som om intet var sket.
Og så er det, synes jeg i hvert fald, et super flot bistade at have stående i haven. Og vinduet i siden er en fin lille gimmick som gør det super spændende for børn at følge med i, hvad bierne laver. Uden risiko for at blive stukket 😅
Sådan bliver du biavler
For at få succes med Flow Hive (eller ethvert andet bistade) anbefaler jeg, at du laver research og lærer så meget som muligt om biavl. Der er masser af ressourcer tilgængelige online og i dit lokalområde (find den nærmeste biavlerforening her). Og selvfølgelig skal du sørge for at følge bedste praksis for biavl og respektere bierne og deres miljø. Og selvom Flow Hive giver nem honninghøst, kræver det stadig at du holder øje med og passer på dine bier som enhver anden biavler.
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så kom meget gerne med dem herunder 😊
Hej, hvad koster et nyt Flow Hive stade, når det står ved mig, ved du om der er nogle der har et brugt brugt til salg ?
Hvordan ved jeg at de er klar til at tømme, skal de forsegle ligesom vi plejer.
Mvh Jan Vermehren
Hej Jan
Jeg havde simpelthen ikke set din kommentar før nu, beklager.
Brugte stader handles typisk på Facebook, men det er ikke så ofte. Et nyt, komplet stade kan fås fra omkring 6000 kroner – skriv en mail, hvis jeg skal hjælpe.
Hvis du vil opbevare honningen i længere tid skal rammerne skal forsegles, som de plejer i traditionelle stader, men fordelen ved Flow er, at du kan tappe honning løbende, hvis du fx gerne vil have flydende honning i løbet af sæsonen.
Mvh
Lars
Hej Lars
Har kigget på nogle engelske sider hvor de sælger flow hives for ca. 2500 kr.. Svært at se hvilken rammestørrelse der skal i yngelmagasinet – for der skal man vel bruge sine sædvanlige rammer – jeg bruger 12-10, Også svært at se om bunden følger med. Der skal vel være en skrånende bund som på den video, jeg har set.
Venlig hilsen
Jørn
Hej Jørn
Jeg har svært ved at tro, at det er originale nye Flow Hives, du kan få for 2500 kroner – men er det rigtigt, synes jeg du skal slå til 🙂
Flow Hive bruger Langstroth, og i et originalt komplet Flow Hive følger skrånende bund og magasiner med.
Mvh
Lars
Hej Lars
Tak for at dele dine erfaringer med andre 👍
Jeg står og overvejer Flow Hive og kan ikke se at den er isoleret lige som de traditionelle bistade.
Forstår det ikke helt, hvordan de kan klare ekstreme temperaturforhold som de skriver på deres hjemmeside.
Hvad tænker du om det?
Hvordan klarer bifamilien vinteren?
Venlig hilsen
Dardo
Hey!
I vores klima anbefaler Flow at man har den store model, hvor der er plads til 10 normale rammer. Bierne er gode til selv at holde sig varme hen over vinteren, og jeg har endnu ikke oplevet, at mine familier ikke har klaret sig 🙂
Mvh
Lars