Droneyngel skæres ud første gang

Bierne har været aktive den seneste uge, så jeg ville lige tjekke til dronetavlen, som jeg satte ned til dem da jeg fik familien.

De var godt i gang med at bygge den ud, så jeg fjernede de to små byggerier i siderne. Men faktisk havde de bygget to andre steder også.

Vildbyg tæt på

Min bifamilie er konverteret fra rammer med norsk mål, så for at få dem ned i mit Flow Hive, måtte vi skære lidt af bunden og forlænge toplisten på to af rammerne. Det gav bierne et ordenligt område at vildbygge på, og det har de udnyttet ved at lave droneyngel.

Den ene af de to rammer kunne jeg skifte ud med en helt ny ramme, den anden måtte jeg skære stykket med droneyngel ud på.

Afskåret droneyngel
Afskåret droneyngel

I første omgang har jeg lagt det i fryseren, og så er planen at smelte voksen og give dronelarverne til vores høns 😊

Hvorfor i det hele taget skære droneyngel ud? Droner (han-bier) klækkes senere end arbejderbierne og giver varroamiden bedre levebetingelser. Så ved at mindske mængden af droner, er der færre mider i bistadet. Der følger dog ikke nogen droneramme med et Flow Hive, så enten skal man selv lave det af en medfølgende ramme (undlade at tråde den og sætte et par lodrette lister mere på), eller man kan købe det hos en forhandler som jeg gjorde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *